Někdo prostě nemá vnitřnosti rád. A nelze jinak než to respektovat. Zatímco řadě lidí se představa jazyka, žaludku či brzlíku na talíři prostě příčí, je tu i tábor opoziční, který na zadělávané plíčky, srdíčkový guláš nebo třeba řízky z býčích koulí nedá dopustit.

Málokdy platí tak jednoznačně: proti gustu žádný dišputát. Často jde o delikatesy exotických kuchyní, třeba pavouky, brouky nebo červy, nicméně plíčky, dršťky, játra, jazyky…, to vše je součástí naší kulinářské historie. Pokud jste jen v zajetí kulinářských předsudků, stojí za to je zkusit překonat. Alespoň pro jednou.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se