Někdo prostě nemá vnitřnosti rád. A nelze jinak než to respektovat. Zatímco řadě lidí se představa jazyka, žaludku či brzlíku na talíři prostě příčí, je tu i tábor opoziční, který na zadělávané plíčky, srdíčkový guláš nebo třeba řízky z býčích koulí nedá dopustit.

Málokdy platí tak jednoznačně: proti gustu žádný dišputát. Často jde o delikatesy exotických kuchyní, třeba pavouky, brouky nebo červy, nicméně plíčky, dršťky, játra, jazyky…, to vše je součástí naší kulinářské historie. Pokud jste jen v zajetí kulinářských předsudků, stojí za to je zkusit překonat. Alespoň pro jednou.

...

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé. Děkujeme za vaši přízeň.
Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá. Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.
Předplatit od 199 Kč / měsíc
Máte již předplatné?