Když jedete z Krkonoš vlakem, lehce se ocitnete v nádražní restauraci v Tanvaldu. Čekáte sudetskou klasiku: zahulené přítmí, pár chlápků chlemtá desítku, na jídelním lístku prefabrikované chipsy. Ráj etnografa, jinak peklo. Jenže vstoupíte dovnitř a zíráte. Čisto, na výběr asi deset výborně uvařených jídel, z toho tři bezmasá, vše kolem 80, 90 korun. Příjemná obsluha. A pozor: hospoda je nekuřácká. Je to šok. Příjemný šok. Dobře poobědváte a říkáte si, proč to tady jde a jinde ne. Není to přece nic tak světoborného. Stačí dělat normální hospodu a dělat ji pořádně! A dál: proč je, ksakru, slušná služba za rozumné peníze v Česku stále raritou − a zdaleka nejde jen o hospody? Co je u nás špatně?

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se