To, co je Oscar pro herce nebo Nobelova cena pro vědce, představuje michelinská hvězda pro kuchaře. Mezinárodně uznávané ocenění je tak pro některé až nebeskou manou − světoví kuchaři pro něj často obětují svůj osobní život i zdravý rozum a pro dosažení úspěchu klidně riskují vše, co mají.

V Česku mají michelinskou hvězdu pouze dvě pražské restaurace − La Degustation Bohême Bourgeoise a Alcron. Už na začátku března se ale rozhodne, jestli si pomyslnou gastronomickou medaili zaslouží i další podniky. Na úspěch českých restaurací dokonce padají sázky: "Průměrně se vsazené částky pohybují okolo tisícikoruny. Kromě tipů na nové michelinské podniky se u nás sází i na to, zda si stávající držitelé svoje hvězdy udrží," upozorňuje mluvčí sázkové kanceláře Chance Markéta Světlíková.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.