To, co je Oscar pro herce nebo Nobelova cena pro vědce, představuje michelinská hvězda pro kuchaře. Mezinárodně uznávané ocenění je tak pro některé až nebeskou manou − světoví kuchaři pro něj často obětují svůj osobní život i zdravý rozum a pro dosažení úspěchu klidně riskují vše, co mají.

V Česku mají michelinskou hvězdu pouze dvě pražské restaurace − La Degustation Bohême Bourgeoise a Alcron. Už na začátku března se ale rozhodne, jestli si pomyslnou gastronomickou medaili zaslouží i další podniky. Na úspěch českých restaurací dokonce padají sázky: "Průměrně se vsazené částky pohybují okolo tisícikoruny. Kromě tipů na nové michelinské podniky se u nás sází i na to, zda si stávající držitelé svoje hvězdy udrží," upozorňuje mluvčí sázkové kanceláře Chance Markéta Světlíková.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se