Populární vietnamské bistro v ohrožení

K velmi zajímavé události na pražské gastronomické scéně došlo koncem loňského roku, kdy Jan Barta, známý podnikatel v oblasti internetu, oznámil, že zainvestoval vietnamské bistro Banh-Mi-Ba, o kterém Gourmetguru už dříve pochvalně psal. Barta chce tímto krokem podpořit rozvoj bistra, nabízejícího skvělé vietnamské bagety, a jeho expanzi do dalších lokalit. Možná to bude potřeba. Oblíbené bistro sídlící v prostorách městské části Praha 1 v Rybné ulici totiž dostalo v létě, hned týden po otevření, výpověď z nájmu. Jak informují majitelé na podnikovém Facebooku a také v petici za zachování této bageterie na současné adrese, celá akce je poměrně podivná a byla podle nich zjevně provázena jakýmisi "neoficiálními (a nemorálními) nabídkami, jak rozhodnutí městské části zvrátit". Protože se provozovatelé Banh-Mi-Ba rozhodli proti postupu veřejně ohradit, dá se bohužel očekávat, že v Rybné ulici moc dlouho nepobudou. Vstup Jana Barty se tedy bude rozhodně hodit. Gourmetguru přeje hodně zdaru v boji s autoritami, už proto, že bagety, které se v Banh-Mi-Ba prodávají, upřímně miluje.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.