Stejně jako slavné ossobuco neboli dušené zadní telecí kolínko s morkovou kostí v severoitalském regionu Lombardie patří i vitello tonnato, tedy plátky libového telecího s omáčkou z tuňáka, k hlavním hitům jídelních lístků v sousedním Piemontu. Ostatně šťavnaté a jemné telecí maso má ve zdejších zeměpisných šířkách letitou tradici. Není žádným tajemstvím, že i legendární vídeňský řízek, proslavený na celém světě, doputoval na stoly c. k. mocnářství právě ze severu Itálie. A také proslulé vitello tonnato je založené na tenkých plátcích telecího masa. Ty jsou ovšem studené, pokrájené z dušeného či pečeného kusu a namísto trojobalu pokryté jemnou smetanovou majonézou v kombinaci s tuňákem a kapary.

...

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé. Děkujeme za vaši přízeň.
Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá. Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.
Předplatit od 199 Kč / měsíc
Máte již předplatné?