V ostravských Vítkovicích je v čase pozdního rána jako obvykle liduprázdno. O městském životě tu vypovídají jen projíždějící auta a monotónní hluk z nedaleké válcovny. Kolem jednoho z domů ve Výstavní ulici je ale rušno. Stavba přitahuje pozornost už svou moderní architekturou, která do průmyslové čtvrti příliš nezapadá. Ve skutečnosti sem ale lidi táhne spíše to, co je k mání uvnitř − dorty a další laskominy cukrárny Ollies, ostravské gastronomické komety posledních let.

V článku se dále dozvíte

  • Olga Gondeková začínala jako živnostnice. Pekla dorty pro kavárny. Dnes spolu s manželem Ivem vlastní firmu s více než sedmdesátimilionovým obratem.
  • Po úspěchu první vlastní cukrárny v ostravských Vítkovicích otevřeli další dvě pobočky - v Ostravě-Porubě a Olomouci.
  • Chystají ale další expanzi. Firma Ollies plánuje cukrárny v Praze, Brně, Bratislavě a Katovicích.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.