Blíží se Silvestr a s ním neodmyslitelně spjaté pití šumivého vína či šampaňského. Jak s ním ale správně zacházet?

Panuje široce rozšířené přesvědčení, že pokud vložíme šumivé víno do lednice spolu s lžící ponořenou do hrdla lahve, zůstanou v něm bublinky. Ti, kteří to tak léta dělají, však budou zklamaní. Lžíce je v tomto případě bohužel zbytečná. Největší vliv má totiž samotné vložení lahve do lednice. Chlad v lednici dělá oxid uhličitý více rozpustným a snadněji zadržitelným v kapalné fázi.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.