Tiramisu z pražské restaurace Osteria da Clara Autor ▪ Aneta Šaferová
Jak napovídá překlad slov tirami su neboli zvedni mě či vytáhni mě, tiramisu má za úkol zvednout náladu a povzbudit.
A to nejen kvůli silnému espresu, které se dezertem prolíná, ale také díky poctivému tučnému mascarpone, které z dezertu činí kalorickou bombu.
Majitel a šéfkuchař pražské restaurace Osteria da Clara Glenn Švarc připomíná, že přísady nesnesou kompromis.
Hvězdný představitel vysoké gastronomie Španěloameričan José Andrés se svou neziskovkou World Central Kitchen už vařil pro lidi postižené zemětřesením na Haiti, hurikánem v Portoriku i válkou na Ukrajině. Organizace pomáhá i v Gaze, kde izraelská...
Hvězdný představitel vysoké gastronomie Španěloameričan José Andrés se svou neziskovkou World Central Kitchen už vařil pro lidi postižené zemětřesením na Haiti, hurikánem v Portoriku i válkou na Ukrajině. Organizace pomáhá i v Gaze, kde izraelská...