Chřest z Moravy a Čech. Kdysi to býval pojem, známka nejvyšší kvality. České pěstitele, kteří jej dodávali na císařský dvůr do Vídně, na nejrůznější stoly v Německu či Římě, proslavil po celé Evropě. Pak v socialistických kuchyních upadl v nemilost. Byli to Nizozemci, kteří v 90. letech paradoxně jeho pěstování v našich ideálních podmínkách obnovili. Dnes se pod značkou Český chřest dodává ten nejlepší a to zejména na trhy s velkou tradicí – do Německa a Nizozemska, tedy zemí, které patří mezi největší světové konzumenty. Tamní gurmeti dovedou jeho chuť náležitě ocenit. Nicméně protože nejchutnější je chřest těsně po utržení, máme štěstí. Jsme u zdroje.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se