Michelinská "doporučení"
Nedávno se Gourmetguru v restauraci nudil, a tak z dlouhé chvíle surfoval webovými stránkami průvodce Michelin. A byl skutečně překvapen. Vedle klasických hvězdičkových restaurací a také těch, které obdržely Bib Gourmand, tedy s nadsázkou řečeno "malou hvězdičku", je v přehledu pro rok 2015 i seznam míst, jež dostala tzv. doporučení. Tyto restaurace dostávají nálepku na dveře, a přestože nemají ocenění, mohou se jejich majitelé pyšnit tím, že jsou na mapě.
Namátkou jmenujme třeba Lubo Mikuše za Atelier Red & Wine nebo Paula Daye, jenž se dostal do průvodce se svým bistrem Maso a kobliha prakticky vzápětí po jeho otevření. Gourmetguru je však poněkud zaskočen z toho, že zatímco v Praze prolezli inspektoři skoro cokoli, mimopražské restaurace v jejich "české nabídce" chybí. Což je extrémně nefér určitě třeba vůči Slowpeci, brněnskému Pavillonu a určitě i několika dalším restauracím.
Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře
Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.