V malé tratorii u Lago di Garda měli v nabídce jen dvě jídla, jedno z nich však byla domácí pasta s černými lanýži, a tak jsem si ji hned u staršího číšníka objednala. Zeptal se mě, jaké si k ní dám víno. Řekla jsem, že přemýšlím o červeném Barolu, které se přece k lanýžům vždy doporučuje. On se však ke mně naklonil: "Madam, já bych spíš doporučil sklenku bílého Orvieta. Uvidíte, že je to božský zážitek." Poslechla jsem ho... a měl pravdu!

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se