Maďarsko není zrovna zemí, kde byste si v restauraci vystačili s mezinárodním slovníkem. Když na vás číšník promluví, nebudete mu rozumět víc než tomu člověku, který v Budapešti hlásí odjezdy vlaků. Avšak pozor, zaslechnete-li slovo "libamáj". V překladu to není květnový polibek, nýbrž foie gras. Ztučnělá kachní či husí játra jsou v Maďarsku oblíbeným artiklem, vždyť je jejich druhým největším producentem - hned po Francii.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se