Není moc národů, které si tak potrpí o vánočních svátcích na dodržování gastronomických tradic jako my Češi.

V potu tváře chystáme zavedený štědrovečerní jídelníček, a ačkoli kapr nevoní úplně všem, nesmí chybět, stejně jako šupiny v peněžence. Pokud jde o bramborový salát, tam už vůbec končí legrace. Většina domácností - co se štědrovečerního menu týká - "jede" stále jako přes kopírák.

Na stůl přichází nejprve polévka rybí, hrachová nebo čočková, někde připravují také zelňačku. Pak následuje smažená ryba a bramborový salát. Občas někdo navíc smaží řízky nebo peče drůbeží roládu.

A jako sladká tečka? Jablečný štrúdl a ovoce, tedy jablka, sušené švestky, občas nějaká ta exotika. Že by Čecha napadlo dát na sváteční stůl kaštany? Tak na to jsme si ještě nezvykli...

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 80 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.