Na jídelních lístcích se už brzy objeví informace o nebezpečných alergenech, které pokrmy obsahují a které nejčastěji způsobují zdravotní problémy. Přísným pravidlům se budou muset podřídit všechny podniky, od luxusních restaurací až po pouliční prodejce hotdogů či školní jídelny. Jde o největší změny v pohostinství od vstupu Česka do EU před 10 lety.

Povinnost uvádět u všech nabízených jídel, zda obsahují některý z nejrozšířenějších alergenů - jako jsou sója, ořechy nebo celer -, je nejviditelnější novinkou evropských pravidel, která zavádí nový zákon o potravinách.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se