Kvůli sankcím proti západním potravinám zmizely z regálů ruských supermarketů mnohé populární sýry typu camembert, ricotta nebo mozzarella. Ty se dovážejí nyní hlavně z Běloruska, Ukrajiny nebo Srbska. Začínají se ale objevovat i sýry od poněkud nečekaných výrobců, pravoslavnými mnichy počínaje a ekofarmáři z Altaje konče.

Alla a Alexandr Kokorinovi měli v dálněvýchodním Bijsku továrnu na nábytek. Rozhodli se toto město opustit a koupili si bývalou turistickou ubytovnu v předhůří Altaje. Opravili ji na turistickou základnu a pořídili si i stádo krav a koz. Protože kvůli logistice prodávat mléko bylo prakticky nemožné, rozhodli se nakonec pro výrobu sýrů.

Zatím jste si přečetli 30 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.