Rád cestuji za jídlem a není tomu tak dávno, jen několik málo let, co přistání na pražském letišti znamenalo návrat do gastronomického pravěku.

A jaká je dnešní realita? Po příletu z New Yorku místo tesklivého povzdechnutí už ve frontě na pasovou kontrolu domlouvám další návštěvu v podniku s výmluvným názvem Maso a kobliha. Za unikátní kombinací bistra, řeznictví a hospody stojí Paul Day. Kdo nezná jeho řeznictví The Real Meat Society či restauraci Sansho, měl by to napravit.

Hodnocení

Maso a Kobliha

Praha

 

****1/2

Jednoduchá poctivá kuchyně, jejímž základem a středobodem je maso.

 

CENÍK

 

Malá jídla 55-95 Kč

Hlavní jídla 165-180 Kč

Sendviče 145-195 Kč

Pivo 55-69 Kč

 

JAK HODNOTÍME

 

Každá recenze je založena na zážitcích z alespoň dvou návštěv dané restaurace. Náklady na recenze hradí Hospodářské noviny, a jsou tedy zcela nezávislé.***** Dokonalé.Nezapomenutelný zážitek. |**** Skvělé.Rozhodně stojí za návštěvu. |*** Dobré.S občasnými nedostatky. |** Ujde to.Zápory převažují nad klady. |* Špatné.Rozhodně nedoporučujeme. | -Peklo.Vyhněte se obloukem.

V novém konceptu se snaží propojit přímý prodej masa s místem, kde si lze sednout a dát si pivo a něco dobrého k snědku.

Maso a koblihu najdete v Petrské ulici. Interiér je poměrně členitý, kapacita míst k sezení omezená a přední část u vstupu je velkoryse věnována prodejnímu pultu a chladicím vitrínám s masem a uzeninami. Zadní části dominuje výčep s dlaždičkovaným barovým pultem a několik míst na společné lavici u dlouhého stolu. Člověk by nevěřil, jak se na pár metrech prostoru dokáže zamotat.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 60 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.