K obědu si objednal svíčkovou. Ale na veganský způsob. Místo hovězího masa veganské kousky, místo mléčné šlehačky rýžová. Vegetariánem se stal třiatřicetiletý ředitel české pobočky banky Zuno před deseti lety a nevedly ho k tomu ani etické, ani zdravotní důvody. Spíš zvědavost.

"Byl jsem jeden z typických masožravců, myslel jsem si, že se bez masa nedá žít. Potom na vysoké jsem si přečetl nějaké články a zjistil, že jde spíš o paradigma, o mentální nastavení společnosti. Zkusil jsem maso vynechat a cítil se skvěle. Dokonce jsem potom zaběhl svůj první maraton," vypráví Peter Lakata na terase veganské restaurace LoVeg na Malé Straně.

Zatím jste si přečetli méně než 10 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.