Dříve se vinaři snažili zachytit co nejvíce slunečních paprsků, dnes by své vinice potřebovali spíše schovat do stínu. Australané je přesunují do Tasmánie, na ostrov ležící 240 kilometrů jižně od kontinentu. Díky chladu tam produkce roste o deset procent ročně, zatímco v Austrálii samotné růst dosahuje jen asi jednoho procenta. 

Dokud nejsou teploty příliš vysoké, je teplo výhodou. Zlepšuje zrání hroznů, zvyšuje kvalitu a sklizeň. Například vinaři z Bordeaux proto dosud označovali oteplování jako "bon problème", tedy problém, který je spíše těší.

Zatím jste si přečetli 20 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.