Nejlepší kuchaři Česka jsou soustředěni na poměrně malém prostoru - konkrétně na území Prahy 1. Tak to alespoň vyplývá z nové ankety Zlatý kuchař 2013 vyhlášené časopisem Gastro & Hotel, jejímž garantem se stal gurmán kritik Vladimír Poštulka.

V hodnocení 29 odborníků zvítězil Oldřich Sahajdák z restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise, druhou příčku v obsadil Roman Paulus, šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron, a na třetím místě skončil Jan Punčochář z restaurace La Terroir.

"Kuchařských anket je v Česku více, jde ale především o žebříčky obliby kuchařů, protože v nich hlasuje laická veřejnost," uvedl Poštulka. Žebříček v anketě Zlatý kuchař naproti tomu sestavila odborná veřejnost včetně lidí, kteří o gastronomii píší. Jejím zavedením se pořadatelé inspirovali v Německu, kde podobný žebříček sestavuje redakce časopisu Der Feinschmecker.

Zatím jste si přečetli 40 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.