Zelené pivo, tedy ležák s příměsí bylinného výluhu, uvařil v Česku poprvé pivovar Starobrno v roce 2006 a nabídl ho několika hospodám v regionu jako velikonoční speciál. Dnes je z něj sváteční lákadlo, které se čepuje v tisících restauračních zařízení po celé zemi.

Piva v barvě kopřiv se za pár svátečních dní vypije na pípě asi pět tisíc hektolitrů. To je zhruba desetina objemu pivních radlerů, které Češi zkonzumují za celý rok.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se