Příběh nejznámějšího palačinkového receptu začíná v roce 1895 v Monte Carlu. Prý za to mohla docela obyčejná chyba. Stalo se to, když vrchní v módním Café de Paris připravoval palačinku (crĂŞpe, množné číslo crĂŞpes) pro jednoho ze svých VIP hostů - Edwarda, prince z Wallesu a budoucího anglického krále.Tak jako v řadě jiných francouzských podniků i v Café de Paris udělali z přípravy palačinek malou show. Vrchní Henri Charpentier je chystal přímo u stolu, kde seděl princ se svým doprovodem. Paráda už byla skoro u konce a Charpentier dolaďoval poslední detaily svého servisu, když jeho pomocník udělal chybu - a palačinka určená na stůl následníka trůnu vzplála.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se