Žena může hostům pozvaným k večeři poplést hlavu buď rafinovanými šaty, anebo pokrmy a vínem s rafinovanými názvy. Když se rozhodnu pro to druhé, je to jednoduché, připravím na stůl korejskou mrkev a lahev červeného vína Vega Sicilia. Obojí totiž klame názvem. S Korejí ani Sicílií nemají nic společného.

Korejská mrkev je ve skutečnosti ruské jídlo (foneticky v originále "korejskaja markovka"), populární v Rusku i mnoha dalších státech bývalého Sovětského svazu. Recept je jednoduchý: je to prostě mrkev nastrouhaná nebo nakrájená stylem "julienne", ochucená kromě zálivky také česnekem, koriandrem, kajánským pepřem, octem, cukrem a případně osmaženou cibulkou. Je to neuvěřitelná pochoutka.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se