Kukuřičná mouka patří k těm surovinám, které na nějakou dobu z české kuchyně skoro zmizely. Naše babičky z ní ještě dělávaly kaši, u generace jejich dcer už jste na ni ale ve spíži narazili zřídka. O její návrat na zdejší stoly se postarala hlavně módní vlna mexické a hlavně středomořské kuchyně.

Mexičané dělají z kukuřičné mouky především plněné snídaňové knedlíčky tamales a tortilly, placky, které se staly synonymem kuchyně připravované v tomto státě na rozmezí Severní a Střední Ameriky.

Zatím jste si přečetli 10 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.