Každý rok je to stejné. Jeřabiny kolem cest začínají dostávat sytě oranžový odstín, trnky na keřích tmavnou, teploty pomalu klesají. Dny se začínají dělit na ty podzimní a na ty, které spadají do kategorie babí léto.

Je to krásné období pro plnění spíže. Bylinky u nás na půdě už jsou suché a pomalu je štosujeme do třílitrových lahví, zavařujeme rajčatové pyré, pečené papriky nakládáme do oleje a rychle zpracováváme bedly, které vyrašily na louce, kde soused Martin pase kozy. Snad ještě stihneme naložit do malých skleniček ryzce, jejichž hlavičky v nevídaných množstvích raší pod smrčky u dalšího z našich sousedů.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 80 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu svým přátelům
  • Přístup do on-line archivu od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek?
Dočtěte si ho za 19 Kč.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.