Portugalsko je země "eintopfů" - řada jídel, ať už jde o fazolové pokrmy ve vnitrozemí nebo jídla z darů moře na pobřeží, je servírována v hrnci, kotlíku nebo kamenné míse, z níž si pak teprve nabíráte na talíř.

Porce pro jednoho bývá často dvojnásobná oproti těm, na jaké jsme zvyklí v Česku. Z pokrmu pro dva se zase dosyta najedí klidně i čtyři strávníci. Vzhledem k vyšším cenám jídel zejména v turistických oblastech a automaticky podávaným drobnostem na úvod hodování (olivy, uzeniny, sýry) se vyplatí objednat si raději méně, než pak vracet plné talíře.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se