Kdyby mělo litevskou kuchyni charakterizovat jedno slovo, bylo by to asi "sytá". Základ gastronomie tohoto pobaltského státu tvoří krmě, které je radno spláchnout půl litrem piva nebo nějakým místním digestivem.

Asi nejslavnější specialitou jsou cepelinai: obří plněné bramborové knedlíky přelité smetanou a posypané škvarky, která má obsah tuku někde kolem padesáti procent. Propracovat se od jedné patky knedlíku (připomínajícího tvarem slavnou vzducholoď) ke druhé je úkol hodný dřevorubce po šichtě.

Zatím jste si přečetli 10 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.