Čekali jsme hostinu, ale on položil na talíř před každého z nás tvrdý suchar s dírou uprostřed. Můj muž s ním významně zaťukal o porcelán. Jenže náš hostitel na chvíli odběhl, vrátil se s konývkou plnou vařící se vody - to budeme pít před jídlem kávu? - a miskou s nadrobno posekanými rajčaty, zamíchanými s česnekem a bylinkami. A pak se stalo kouzlo. Suchary na talíři zalil trochou vody a rázem změklý chléb hned pokapal olivovým olejem. Svrchu vše posypal rajčaty. Na stole voněla frisella, skvělý lehký předkrm. Vítejte na Sicílii!

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se