Zářivě zelené, žluté, červené, z kaktusů, papriky nebo rebarbory. Rozhoduje originální složení lahodící oku i chuťovým buňkám. Špičkoví světoví barmani o víkendu v Praze předvedli své umění při míchání nealkoholických drinků, utkali se o titul světového šampiona. A rozhodně se neztratil ani jediný český zástupce Achim Šipl.

Sál v pražském hotelu Hilton se pomalu plní. V hlediště sedí asi dvacítka lidí, stejný počet nesmělé postává u stolečků pod pódiem. Běžný návštěvník se tu ale hledá těžko, téměř všichni přítomní jsou členové delegací, kteří přišli podpořit soutěžící barmany z celého světa.

Necelá padesátka barmanů různých věkových skupin, mezi nimiž je i pět barmanek, soutěží ve skupinách po čtyřech. Na přípravu ingrediencí mají 15 minut. Divák je nevidí, jsou skryti za zástěnou. Po uplynutí limitu se soutěžící přesouvají k druhému stolu, kde během osmi minut musí před ostatními vytvořit 5 stejných koktejlů.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se