Jedním z výrazných trendů posledních let souvisejících se snahami o zdravý životní styl je stoupající obliba nízkoalkoholických a nealkoholických vín. Jejich hlavním plusem by měla být možnost vychutnat si opravdové víno s jeho charakteristickými vůněmi, chutěmi a zdravotními benefity při prakticky nulovém obsahu alkoholu a výrazně nižším množství kalorií.

Zde ovšem narážíme hned na několik problémů - spousta nealkoholických vín ponechává touhu po kvalitní aromatice a chuti nenaplněnou a skutečné víno připomíná spíš jen při silné představivosti; leckteré prokazatelné pozitivní vlivy vína má na svědomí právě alkohol. Běžný je také vyšší obsah cukru, výrazná sladkost mnohých nealkoholických vín.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se