Určitě jste už v knihách a časopisech narazili na sofistikovaně vypadající degustační poznámky, květnaté popisy vůní a chutí vína. A snad se i dostavila úzkost, že nic z toho v popisovaném víně necítíte či nerozumíte, co se tím myslí.

Třešně, višně a povidla, ty ještě objevíte a lze je snadno zařadit. Ale jak je možné, že vám vůně sice připomíná citron či jiný citrus, ale určitě byste ji nepopsali jako "vůni vlhkých kamenů v horké koupeli ovoněné plody yuzu, za podvečerního vánku na ostrově Mijadžima"? Pomyslíte si cosi o namyšlenosti autora a často budete mít pravdu. Ale možná tím jen chtěl vyjádřit, že šlo o víno zajímavé, takové, které ho opravdu zasáhlo, a nechtěl použít pouze "vůně citrusů, minerální".

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se