Založit v Česku nový pivovar v době klesajícího odbytu piva zní jako recept na ekonomickou sebevraždu. Štěpán Tkadlec spolu s manželkou a kamarády ale našel způsob, jak i na obsazeném trhu uspět. Jejich Únětický pivovar uvařil první várku před dvěma lety a dnes už není žádný drobeček. Jeho výstav je mnohonásobně větší, než kolik uvaří běžný restaurační pivovar.

Když Štěpán Tkadlec popisuje, jak navazuje a upevňuje vztahy s hostinskými, zní to jako další výjev z Hrabalových Postřižin: "Skoro s každým hospodským si tykáme a máme s nimi dobrý vztah. Jednám s nimi já, pak ještě manželka a jeden obchoďák. My tři víme o těch hospodách všechno."

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

  • OBNOVENÍ TRADICE. Ještě před třemi lety byl objekt Únětického pivovaru téměř ruinou, teď se v něm uvaří dva miliony piv ročně. Majitelé pivo dodávají do osmdesáti hospod v okolí. Víc nechtějí, protože už by si neudrželi osobní kontakt s hospodskými.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.