Je větší prohřešek proti bontonu objednat si k sushi příbor, nebo se do něj pustit rukama? Spousta zvyků v japonských restauracích po celém světě je pro Japonce přinejmenším zvláštní. Třeba i proto, že svému sushi opravdu rozumějí. Dokáží ale ocenit i mnohem jemnější chuťové detaily. "Cení si kuchaře, který umí bezchybně připravit ryby, uvařit rýži, správně ji umačkat," vysvětluje Marek Hora, šéfkuchař plzeňské restaurace ZEKE a český ambasador japonské sushi asociace. Těch pár kroků, které vedou od základních surovin k maki nebo nigiri, špičkový sushimaster zdokonaluje celý život. "Ti nejlepší dokáží umačkat 25 nigiri za minutu," říká Marek Hora. "Všechna jsou stejná, stejně technicky dokonalá."

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se