Nezdráhá se sdílet svůj talíř s jídlem. Ani v restauraci pětihvězdičkového hotelu Cotto Crudo. "Ochutnejte, ten jahodový krém je prostě úchvatný," vybízí. Šéf pražského hotelu Four Seasons se o jídle baví rád. Původně chtěl být kuchařem, v posledním roce studia ale absolvoval povinnou praxi v hotelnictví. "Tehdy jsem poprvé přišel do kontaktu s hosty. To bylo úžasné. Necítil jsem se jako v práci," vzpomíná. Po praxi mu v hotelu nabídli práci. "Řekl jsem si, proč ne? Vždyť se k vaření můžu kdykoli vrátit." Už se ale nevrátil. Z plánovaného jednoho roku se stalo 36 let, co se v hotelovém byznyse pohybuje. Vrátit se k vaření zatím neplánuje ani teď. "Až budu v důchodu, tak si ale možná otevřu vlastní podnik," říká.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se