Pár desítek metrů odtud kopcovitou krajinu protíná česko-polská hranice. Vůně čerstvě umleté mouky se ale dost možná nese i tam. Ve mlýně firmy PRO-BIO ve Starém Městě pod Sněžníkem zpracují čtyři tisíce tun plodin za rok. Patří mezi ně například špalda (zdravější alternativa šlechtěné pšenice), jáhly či pohanka - tedy plodiny "tradiční, ale pozapomenuté", jak o nich mluví spolumajitel a spoluzakladatel firmy Martin Hutař. PRO-BIO je dnes největším výrobcem biopotravin v České republice. Před měsícem otevřel novou balírnu na bezlepkové potraviny, do konce roku plánuje zprovoznit nový mlýn na zpracování plodin bez lepku.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se