Sladké. Jeho obliba se vyvíjela společně s tou pro alkohol. Rozkvašené ovoce obsahuje oboje a právě kvašení je nejsnazším a přirozeně se vyskytujícím způsobem, při kterém se jedno mění na druhé.

Velká sladká vína jsou vrcholnými ukázkami vinařova umu. Jak sladké víno získat? Nejsnazším způsobem je samozřejmě dosladit víno, které by jinak bylo suché. V minulosti bývalo běžné použití medu, dnes je oblíbený glukózo-fruktózový sirup či případně rafinovaný cukr. U opravdu kvalitních vín se však s jeho použitím nesetkáte, výjimku tvoří vína šumivá připravená druhotnou fermentací v lahvi (šampaňská metoda), kde je cukr použit v závěru výroby.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se