Koňské maso se od začátku roku objevovalo v novinových titulcích skutečně často. Nastavování mletého hovězího a uzenin koninou nejasného původu postavilo tento druh masa téměř na pranýř.
Kromě rozhořčení nad chováním firem, které přítomnost koniny ve svých výrobcích zákazníkům zatajily, přinesla aféra ještě jednu věc: debatu o tom, zda je v pořádku jíst zvíře tak ušlechtilé, jako tento lichokopytník.

Řada lidí považuje pojídání koní za stejně nevhodné jako kuchyňské zpracování koček nebo psů. Je však třeba říct, že tento názor by byl ještě před nějakými čtyřiceti lety považován za poněkud výstřední. Koňské maso se běžně prodávalo, jedlo a v řadě evropských zemí včetně Itálie, Francie nebo Nizozemska je tato tradice živá dodneška.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se