Společně s medvědím česnekem je čerstvý chřest jedním z prvních symbolů končící zimy a nástupu jara. Někdy je označován za noční můru pro párování s vínem. Žádná velká věda to ale není a při dodržení několika pravidel si lze chřest s vínem skvěle užít.

Prakticky nikdy nefungují červená s výraznějšími tříslovinami, ovšem ani důraznější hutnější vyzrálá ovocitá bílá nejsou příliš dobrou volbou. Problém dělají také vína bílá nasládlá či s vyšším alkoholem a také ta školená v dubových sudech.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se