Letošní začátek pivní sezony se tuzemským pivovarům nečekaně nevydařil. Dlouhá zima v kombinaci s pokračujícím propadem prodeje v restauracích snížila v březnu odbyt piva oproti stejnému loňskému měsíci až o deset procent. Odbyt klesl především těm pivovarům, které prodávají významnou část své produkce v gastronomii.

"Počasí má podstatný vliv na odbyt piva. Lednové a únorové prodeje byly ještě v meziročním srovnání v plusu, ale březen dopadl hůře, než jsme očekávali," říká ředitel Pivovaru Svijany Roman Havlík. Svijanům, které prodávají větší část svých piv v hospodách a restauracích, vzrostl loni celkový výstav o 12 procent na téměř 600 tisíc hektolitrů. V březnu však prodej svijanských piv na domácím trhu klesl o deset procent.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se