Na bidle se v lehkém větru zvolna pokyvují kusy masa zavěšené na hácích. Venku pod verandou leží dobrý metr sněhu, sem, kousek nad závěj, už chlad doléhá jen zpola. Studené slunko šimrá svými paprsky povrch hovězích kýt, které zde pomaličku vysychají.

"Malé kýty tady necháváme viset nějakých deset týdnů, ty větší více než dvacet," vysvětluje Jörg Brügger, muž, pod jehož rukama každý rok vzniká asi padesát tun vyhlášeného "bündnerfleisch". Toto sušené maso je jednou z nejslavnějších gastronomických specialit švýcarského kantonu Graubünden.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se