Kuřecí polévka je v posledních zimních měsících na stole skoro povinností. Energie, kterou člověk načerpal před prvním sněhem, pomalu dochází, a do jara je ještě kus. Kuřecí či slepičí vývar je v této části roku záležitostí posilující. Ne nadarmo nás naše babičky při prvních příznacích nachlazení a teploty hnaly do postele a stavěly na plotnu.

Střední Evropa v tomto ohledu není nijak výjimečná: i v dalekém Himálaji existuje varianta oblíbené polévky thukpa, do níž se přidává maso a kterou tu tradičně servírují nemocným a také těhotným ženám a šestinedělkám.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se