V zemi Jana Bechera zavání chvála jakéhokoliv cizího likéru svatokrádeží. Pokud si však pomalu zvykáme, že i v pivu máme za hranicemi co objevovat, pak bychom mohli vzít na milost jeden bylinkový nápoj. Zejména ten nejlepší.

Chartreuse patří mezi likéry do samostatné ligy, zejména její klasická zelená verze. Zapomeňte na griotky, fernety a raději i na Karlovy Vary. Becherovka se vyrábí z 32 bylin? Chartreuse ze 132 a jejich poměr znají podle legendy vždy pouze dva mniši z kartuziánského řádu. Původ nápoje sahá do začátku 17. století. Za výrobu ještě pořád odpovídají mniši.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.