S šípkovou, nebo se zelím? Lovná sezona je v plném proudu a jídelní lístky restaurací přetékají klasickými i vytříbenými variacemi na zvěřinu. Dopřát si ji doma je o něco komplikovanější, především proto, že maso kanců, jelenů nebo koroptví nebývá běžnou položkou v nabídce supermarketů.

Naštěstí seriózních prodejců přibývá. Seriózních, to je třeba zdůraznit. Jak upozorňuje Státní veterinární správa, v restauracích, které kontrolují, každoročně najdou několik na černo odstřelených kusů zvěře. Z hlediska celku je to jen vrcholek ledovce, tedy zvěřiny, která neprojde veterinární kontrolou.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se