Frankovka to u nás nemá lehké. Často je považována za "takové to běžné pití na rozlévání v hospodě", poněkud kyselé a nepříliš zajímavé stolní víno. A přitom jde o odrůdu, která může nabídnout velké vinné zážitky, pokud se s ní pracuje správně.

Správným směrem k jejímu proslavení po celém světě vykročilo Rakousko, jehož promyšlený marketing už oslavil úspěch s Veltlínským zeleným. Díky nesporným kvalitám rakouských frankovek se konzumenti začínají o odrůdu více zajímat.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se