Za delikatesu považovali racčí vejce již staří Vikingové. Vajíčka, která se sbírají během jarního období páření, dodnes platí za tradiční pochoutku v severských zemích od Aljašky přes Sibiř až po Skandinávii.

V Anglii, kde byla tato vejce hlavní součástí předkrmu v edwardovských gentlemanských klubech, znovu získává tato pochoutka na oblibě. Stejně jako před sto lety se vejce servírují celá, ve zašpičatělých a kropenatých skořápkách. Ve srovnání s dávnými gentlemany si je ale ti současní častěji objednávají vařená naměkko než natvrdo.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se