Zářijové slunce se prodírá korunami borovic na terasu košířské vily Fričových. Rodolfo nacpává nádobku z tykve z rozemnutými lístky cesmíny paraguayské, dolévá ledovou vodu a podává mi tereré - tradiční nápoj jihoamerických indiánů.

Srkám hořkou, osvěžující tekutinu jakousi brčkolžičkou, zvanou bombilla, a ptám se na jeho první dojmy v Praze. "Nikdy jsem nebyl pohromadě s tolika bělochy," usměje se plaše Rodolfo Ferreira Frič, vnuk cestovatele Alberta Vojtěcha Friče a po matce indián z paraguayského kmene Čamakoko.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.