Vždy když se léto začne pomalu vzdávat podzimu, můžete ve vinařských obcích, u stánků na náměstích, ve vinotékách a v neposlední řadě i u silnic sledovat stejný obrázek. Je jím nabídka burčáku obklopená milovníky tohoto nápoje přísahajícími na jeho blahodárné účinky.

Burčák je zdejším poetickým označením částečně rozkvašeného hroznového moštu, mezistupně čerstvě vylisované nealkoholické šťávy a konečného produktu, plnohodnotného vína. Výraz burčák má dokonce oporu v zákoně o vinařství a vinohradnictví, který jasně říká, že takto může být označen pouze rozkvašený mošt pocházející výlučně z vinných hroznů původem z ČR.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se