Na kvalitu potravin, které dnes plní regály supermarketů, upíná pozornost čím dál více zákazníků. Zjistit, zda sliby výrobců odpovídají realitě, umí jen skuteční odborníci. Například experti z Ústavu chemie a analýzy potravin na pražské Vysoké škole chemicko-technologické. Zdejší pracoviště si získalo věhlas díky svému studiu chemické bezpečnosti potravin.

"To téma se rozjelo po revoluci, když už se o tom mohlo otevřeně mluvit. Konečně se s potravinami přestalo zacházet politicky - když bylo hodně másla, tak se říkalo, jak je zdravé bezpečné, a podobně," přibližuje vedoucí ústavu Jana Hajšlová atmosféru, díky které na začátku devadesátých let odjela na postdoktorandské studium do Nizozemska na Amsterodamskou univerzitu.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se