Zima může být v New Yorku stejná jako u nás, ale sluncem zalitá se vychutnává jinak. To se to pak kochá z vyhlídky střech mrakodrapů, při procházce Central Parkem nebo okružní plavbě lodí. Poprvé v životě si dobrovolně dávám hamburger. Pravým místem se zdá být Bills Bar&Burger, který prý dělá nejlepší burgery ve městě. Vybírám si ten s křupavou slaninou a čedarem. Můžu si poručit, jak propečený ho chci.

Kousek odsud je tržnice Chelsea market, která je nabitá lákavými pekárnami a bistry a která rozhodně stojí za mlsnou obhlídku. Hamburger ovšem zůstane jen hamburgerem, takže pokud chcete své chuťové buňky více rozmazlit, vyzkoušejte sendvič pastrami. Mají ho téměř všude, ale rozhodně se na něj vyplatí zajít do košer bistra Katzs deli. Nečekejte honosnou restauraci jako spíš svéráznou jídelnu se zdmi posetými fotkami významných jedlíků. Pastrami sendvič je asi osm centimetrů vysoký, s několikanásobně větší vrstvou masité náplně než chleba, takže do pusy ho nacpete jen tak tak. Chutná nehorázně dobře!

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se