Spolu se vstupenkou do brněnské vily Tugendhat vyfasuje každý návštěvník igelitové návleky na obuv, jen dámy na jehlových podpatcích mají smůlu, pustí je pouze do zahrady. Po dvouleté rekonstrukci se totiž památka UNESCO od včerejška pyšní maximálně autentickým interiérem - vrátilo se i delikátní, k poškození náchylné linoleum smetanové barvy navržené samotným architektem.

Slavný vizionář funkcionalismu Ludwig Mies van der Rohe nekomponoval jen konstrukci svých staveb, za součást díla považoval každý detail interiéru. S aktuální podobou, které bylo dosaženo za 174 milionů korun, by mohl být spokojený. I když otázkou zůstává, jak by asi architekt přijal fakt, že se dům určený k bydlení stal muzeem?

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.