Bruno Clément, nositel michelinské hvězdy, je nekorunovaným králem lanýžů, tedy hub, které rostou zhruba třicet centimetrů pod zemí a znalci je považují za delikatesu. Minulý týden jste černovlasého pětašedesátníka mohli potkat v Praze. Připravoval v historickém centru speciální lanýžová menu pro hosty restaurace s výstižným názvem La Truffe (francouzsky lanýž - pozn. redakce), s níž spolupracuje. V jeho restauraci ve francouzském Lourges předtím dostali pražští kuchaři instruktáž, jak na francouzskou kuchyni a lanýže zvláště.

"Přivoňte si, co vám lanýž připomíná," láká Bruno Clément na vůni maličké zvláštní houby, na které si v Lourges pravidelně pochutnávají herci Al Pacino nebo Robert de Niro, ale třeba také Catherine Deneuveová či Alain Delon.

Zatím jste si přečetli 10 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.